Netsurf on arm linux sdl framebuffer.

samuel zimmer sammyizimmy at gmail.com
Thu Apr 24 21:55:22 BST 2014


Seem like my first message got all garble up. Trying plain text.

I have a strange problem with netsurf on an arm system(TomTom one V3)

Some stats about my toolchain
    gcc 3.3.4
    glibc 2.3.2
    binutils 2.14.90.0.5
    curl-7.35.0
    libpng 1.2.51
    libxml2 2.9.1
    openssl 1.0.0l
    SDL 1.2.15
    libmng 1.0.10
    jpeg 9.0
    zlib 1.2.8

My make args
    make TARGET=framebuffer PREFIX=/mnt/sdcard/netsurf
CC=arm-linux-gcc CXX=arm-linux-g++  LD=arm-linux-ld NM="arm-linux-nm
-B" AR=arm-linux-ar RANLIB=arm-linux-ranlib STRIP=arm-linux-strip
OBJCOPY=arm-linux-objcopy NSFB_WLD_AVAILABLE=no NSFB_SDL_AVAILABLE=yes

First I got this error
   cc1: error: unrecognized option `-Wextra'
I removed `-Wextra' from
   libnsfb makefile
   libosprite makefile

Then I got this error
   cc1: error: unrecognized option `-Wstrict-aliasing=2'
I removed `-Wstrict-aliasing=2' from
   libosprite makefile


Then I got this error
   cc1: error: unrecognized option `Wno-overlength-strings'
I removed `Wno-overlength-strings' from
   libnsfb makefile

Then I get this error
    src/surface/sdl.c:11:21: warning: SDL/SDL.h: No such file or directory
    The file is there by all the other headers eg.
"/home/fred/netsurf-full-3.0-tt/prefix-framebuffer/include/SDL/SDL.h"
if I hardcode the path from #include <SDL/SDL.h> to #include
"/home/fred/netsurf-full-3.0-tt/prefix-framebuffer/include/SDL/SDL.h"
it compiles fine.

I launch it with these args
    netsurf -f sdl -w 320 -h 240 -b 16

When it runs it no text displays. If I point it to a image
(file:///home/fred/image.png) it displays fine but does not render
html.
    screenshot  https://dl.dropboxusercontent.com/u/28172593/screen.png

The osk also has no text on the buttons.

any suggestions?

Thanks,
Sammy



More information about the netsurf-users mailing list